Implementatie AntwoordPlus

Technische implementatie AntwoordPlus

AntwoordPlus is een simpel systeem waar iedereen snel mee kan werken. Het zit logisch in elkaar en is ontwikkeld vanuit de praktijk. Door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem kunnen ook nieuwe medewerkers gemakkelijk worden ingewerkt door collega’s. Bij het starten met AntwoordPlus helpen we uw organisatie in gemiddeld 3 tot 4 dagdelen op weg in het gebruik. Lees hieronder verder over de implementatie.

Uw technische implementatie in 4 dagdelen

Dat is voor elke organisatie anders, altijd maatwerk. Een van onze mensen stelt met u het kernteam samen en we maken een stappenplan, specifiek op uw organisatie afgestemd. We volgen steeds de volgende structuur, de inhoud ziet er per stap anders uit, afgestemd op de situatie in úw organisatie.

 • Dagdeel 1 – introductie & demonstratie

  Doelstelling:

  Het primaire doel van dag 1 is het introduceren van de AntwoordPlus-software aan de beheerder/projectleider, het samenstellen van een projectteam, het vaststellen van  afdelingen en gebruikers, het bepalen van rollen en het schetsen van de algemene werkwijze

 • Dagdeel 2 – Content- en vragenstructuur

  Doelstelling:

  Op dag 2 ligt de focus op het betrekken van uw projectleden, het behandelen van content en het structureren van vragen in AntwoordPlus.

 • Dagdeel 3 – Voorlopige demo & beoordeling

  Doelstelling:

  Op dag 3 wordt een voorlopige demo van jullie eigen omgeving aan uw volledige team gepresenteerd. Het doel is om feedback te verzamelen en verdere stappen te bepalen.

 • Dagdeel 4 – (Voorbereiding op) livegang (optioneel)

  Doelstelling:

  Dagdeel 4 betreft een zogenaamde “reserve” dag waarbij we voor u klaar staan. Onze aanwezigheid op dit dagdeel is kort voorafgaand aan de livegang of juist tijdens het moment van livegang in te zetten om u en u team zo goed mogelijk te ondersteunen.

Hoe werkt de implementatie in mijn organisatie? AntwoordPlus

Ondersteuning nodig bij uw implementatie?

Het kan zijn dat u geen mogelijkheden heeft om een gedegen projectteam samen te stellen, zoals tijdens de technische installatie van AntwoordPlus (zoals hiervoor beschreven) wel noodzakelijk geacht wordt.

Of, u zet AntwoordPlus in vanwege organisatorische veranderingen of specifieke doelstellingen, waarmee de implementatie ervan meer strategisch wordt dan enkel technisch. Dit vraagt visie, tijd en aandacht en wellicht expertise die u niet in huis heeft.

Aangezien AntwoordPlus er bewust voor kiest zich enkel te richten op de technische implementatie, koppelen wij u in beide bovengenoemde situaties graag aan onze partner Nesq welke specialist zijn op het gebied van organisatieveranderingen en (software) implementaties.

NESQ

Organisatorische implementatie met partner NESQ

Bij de succesvolle adoptie van (nieuwe) software, systemen en processen is het cruciaal dat de gebruiker centraal staat. Samen zorgen we ervoor dat de gebruikers de vaardigheden ontwikkelen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van AntwoordPlus. We zorgen voor een uniforme werkwijze die afdeling overstijgend is en aansluit bij de dynamiek van de organisatie. Wij trainen de gebruikers in hun eigen praktijk in het gebruik van AntwoordPlus, ondersteund met praktische hulpmiddelen zoals proces- en beslismodellen, quick scans en quick reference cards. Hierdoor krijgen medewerkers een beter inzicht in het totale proces en zorgen we ervoor dat de kennis voor de lange termijn geborgd wordt.

We ondersteunen de gebruikers van AntwoordPlus bij het vertalen van data en inzichten naar verbeteringen in processen en handelen. Dit draagt direct bij aan een verdere verbetering van de dienstverlening naar klanten en burgers. De onboarding op technisch vlak wordt verzorgd door AntwoordPlus. In één dag maken NESQ en AntwoordPlus een implementatie- en adoptieplan dat aansluit bij de gebruikers, dynamiek binnen de organisatie en gestelde doelen. Het implementatie- en adoptieplan zorgt ervoor dat de eigen medewerkers snel en foutloos met AntwoordPlus kunnen werken. Daarna volgt een uitgewerkt voorstel op basis van jullie input met een duidelijke beschrijving van impact en kosten.